از آموزش بازی دوز تا سرزمین سوپردوزها
دوز انقدر بازی بساز و منعطفیه که حد نداره. یعنی هرچی از خوبیهاش بگیم کم گفتیم. دوز اصلا زندگی رو سخت نمیگیره، نه تاس میخواد نه کارت میخواد نه هیچچی! با کمترین امکانات به زندگی خودش ادامه میده و همیشه هم شاد و خوشحاله و هیچ شکایتی نداره! یعنی شما یه کاغذ بردار طرح بازی دوز رو بکش، ببین دوز حرفی میزنه؟ اگه کاغذ نبود روی زمین بکش، اگه مهره نداشتی هم میتونی از نخود و لوبیا و عدس به جای مهره استفاده کنی، حتی اگه هیچکدوم اینها هم نبود میتونی چند تا سنگریزه برداری و بازی رو شروع کنی! آموزش بازی دوز هم مث آب خوردنه که توی این مقاله برات توضیح میدیم. پس دیگه هیچ بهونهای برای دوزبازی نکردن مورد قبول نیست که نیست.
بازی دوز: ورود بیش از دو نفر ممنوع
یه چیزی که دربارهی بازی فکری دوز وجود داره اینه که دوز یه بازی دونفرهست. یعنی هیچ راهی نداره بخواید 3 نفره بازی کنید، نفر سوم یا باید یار کمکی یکی از بازیکنها بشه و بهش کمک فکری بده یا دستشو بذاره زیر چونهش و فقط یه گوشه وایسته و بازی رو تماشا کنه؛ یا اگه خیلی اصرار داشت که حتما بازی کنه بره یه نفر رو برای خودش پیدا کنه بشینن بیسروصدا بازی کنن. البته بعضیها گروهی دوزبازی میکنن، مثلا سه نفر میشینن اون ور، سه نفر هم میشینن این ور و بعد هر گروه با همفکری همدیگه بازی میکنن! این تنها راه غیر دونفره بازی کردن دوزه!
از بازی دوز 3تایی تا بازی دوز 12تایی
خب شاید از خودتون بپرسید اگه بازی فکری دوز 2 نفرهست پس این دستهبندیهای سه تایی و شش تایی و… دیگه چیه؟ جواب سادهست فرزندانم! این دستهبندیها بر اساس تعداد مهرههایی هست که به هر بازیکن تعلق میگیره! هرچی هم تعداد مهرهها بیشتر میشه بازی سختتر و چالشیتر میشه! مثلا بازی دوز 12تایی خیلی پیچیدهتر از بازی دوز 3 تاییه، حالا این دوزبازیهای چندتایی چه فرقی با هم دارن؟
یه فرق مهم دوزبازیهای چندتایی توی طرح زمین بازیه! مثلا برای کشیدن طرح بازی دوز سه تایی کافیه یه مربع بکشید و از وسط هر ضلع به ضلع رو به روش وصل کنید، اینجوری یه طرح هندسی با 9 تا جایگاه برای قرارگرفتن مهرهها به وجود میاد.
برای کشیدن طرح بازی 12 تایی هم باید سه تا مربع رو داخل هم بکشید و با یه شکل هندسی جدید 24تا جایگاه برای قرار گرفتن مهرهها بسازید.
اگر کمی خلاقیت به خرج بدین هم میتونید خودتون یه زمین بازی خفن طراحی کنید و جایگاه مهرهها رو جوری تعیین کنید که خیلی سخت بشه سه تا مهره رو روی یه خط ردیف کرد و یا خیلی سخت بشه مانع ردیف کردن سه تا مهرهی حریف شد! همه چیز به خلاقیت خودتون بستگی داره!
آموزش بازی دوز : چه جوری دوز بازی کنیم؟
بازی دوز خیلی خیلی ساده ست و اصلا نیاز به آموزش چندانی نداره، اما اگه از سرچ آموزش دوزبازی به این صفحه رسیدید، به خوندن این مقاله ادامه بدین چون میخوایم براتون بگیم جه جوری باید دوزبازی کنید!
اولش میتونید توافق کنید که کی بازی رو شروع کنه، ولی اگه دیدین که نمیتونید با هم توافق کنید چارهی کار قرعهکشیه! البته میتونید هیجانشو بیشتر کنید و با سنگ کاغذ قیچی تعیین کنید کی اول بازی رو شروع کنه؟
بازی اینجوری پیش میره که هرکس وقتی نوبتش میشه یه مهره میذاره توی جایگاه و بعد هرکی بتونه 3 تا مهره رو پشت سر هم ردیف بکنه امتیاز میگیره، البته اینم بگم که توی دوزبازی سه تایی از اون جایی که امکاناتمون کمه و فقط 3 تا مهره داریم میتونیم هربار نوبتمون میشه جای یه مهره رو توی زمین بازی عوض کنیم. (تعداد امتیازهای برنده رو هم از همون اول میتونید تعیین کنید)
اما توی دوزبازی 12 تایی تا وقتی که تعداد مهرههایی که توی دستمونه بیشتر از سه تاست نباید مهرهای رو جا به جا کنیم. یه نکتهی جالب این که توی دوزبازی 12 تایی هربار که 3 تا مهره رو پشت سر هم ردیف کنید میتونید یکی از مهرههای بازیکن حریف کم کنید.
خلاصه هر نوع دوزی که بازی کنید تا زمانی که سه تا مهره توی دستتون مونده میتونید مهرهی جدید به زمین اضافه کنید و بعد از اون دیگه باید با جا به جا کردن مهرههاتون بازی کنید، خیلی هم هیجانش بیشتره!
حالا که با تاریخچه بازی دوز آشنا شدید، توصیه میکنم یه سر هم به مطلب تاریخچه بوردگیم ها بزنید و با 6 تا از قدیمیترین بازیهای رومیزی جهان آشنا بشید.
اما الان وقتشه یکی از فرزندهای خفن و امروزی دوز یعنی سوپردوز رو بهتون معرفی کنیم! آمادهاید؟ پس بزن بریم!
سوپردوز از کجا اومد؟
در زمانهای دور سرزمینی بود به اسم دوز! مردم سرزمین دوز از صبح تا شب مینشستن دور یه کاغذ و خیلی ساده، دوزبازی میکردن. انقدرم دوزبازی کرده بودن که هرجا سه تا چیز شبیه به هم رو میدیدن، ناخودآگاه میگفتن: دوز!… اصلا هم دست خودشون نبود. در حدی که کار به جاهای باریک کشید و یه روز که چوپان سرزمین دوز، گوسفنداشو برده بود چِرا، وقتی دید سه تا از گوسفنداش روی یه خط پشت سر هم ردیف شدن، حسابی جوگیر شد و رفت روی تپه وایستاد و داد زد: دوز دوز دوز
اما از شانس بدش، مردم اشتباهی شنیدن: دزد دزد دزد… و دویدن اومدن چوپان و گوسفندا رو نجات بدن اما چون خبری از دزد نبود و دیدن خیلی خیلی ضایع شدن، با موبایلشون از چوپان بیچاره عکس گرفتن و اسمش رو هم به عنوان چوپان دروغگو توی کتاب درسیها چاپ کردن تا عبرتی بشه برای سایرین!… چوپان بیچاره هم هرچی میگفت بابا من خیلی توی بازی غرق شده بودم، منظوری نداشتم، کسی حرفش رو باور نکرد که نکرد!
بعد از این اتفاق هم دیگه کسی دست و دلش به دوزبازی نرفت و همه حسابی افسرده شده بودن! تا این که یه روز سوپرمن قهرمان با شنل شناورش از راه رسید و از زیر شنلش جعبهی بازی سوپردوز رو بیرون آورد!
مردم که خیلی وقت بود حتی یه دوز ساده و ناقابل هم بازی نکرده بودن با دیدن سوپردوز که یه بازی خفن و هیجانانگیزتر از دوز بود، حسابی ذوق زده شدن و بدون وقت تلف کردن، به گروههای دو تا چهارنفره تقسیم شدن و شروع به بازی کردن و حسابی کیفور شدن! از اونجایی که قبلا توی آموزش بازی دوز به همدیگه هیچ مشکلی نداشتن هم خیلی زود قوانین سوپردوز رو یاد گرفتن و برای هم توضیح دادن!
بعد از این ماجرا، سرزمین دوز به سرزمین سوپردوز تغییر نام داد و هر بچهی تازهای هم که به دنیا میاومد قبل از این که حرف زدن یاد بگیره، میگفت: من سوپردوز را دوز دارم!
شما چه طور؟ سوپردوز دوز دارید؟
چهجوری؟ خب فقط کافیه روی لینک زیر کلیک کنی تا هم بیشتر با این بازی آشنا بشی، هم بازی سوپردوز رو بخری و مث سوپرمن از زیر شنلت دربیاری و همه رو هیجانزده کنی!
Add Comment