ما همونطور که حواسمون به بازیهای دیگه بود یهو دیدیم دومینوها لشگرکشی کردن و پشت سر هم وایستادن جلوی ما که: بابا چرا دربارهی ما نمینویسید؟ پس این مقالهی آموزش بازی دومینو چی شد؟ دربارهی دوز نوشتین، هیچچی نگفتیم! دربارهی مار و پله نوشتین بازم صبوری کردیم !ولی آخه نامردا شما حتی درباره دالی موشه هم نوشتین ولی ما دومینوها چی؟ مگه ما چیمون کمتر از دالی موشهست؟
ما هم یه نگاه به 28 قطعهی مستطیلی دومینوها انداختیم و گفتیم اوکی! حق با شماست! مینویسیم!
ما که به قولمون عمل کردیم و این مقاله رو نوشتیم، پس شما هم تا آخر این مقاله رو بخونید تا با آموزش بازی دومینو و خانواده دومینوها بیشتر آشنا بشید!
دومینو اصلاً چی هست؟
هول نکنید الان میگیم. دومینو یه بازیه! (غیب گفتی، اینو که خودمون میدونستیم) یعنی اولش که در جعبه رو باز میکنید میبینید 28تا مهره مستطیلی زل زدن بهتون و یه جورایی اصلاً بهشون نمیاد اهل بازی کردن باشن، بس که چارچوبمند و مودب نشستن توی جعبه! اما شاید باورتون نشه با این مهرهها میشه کلی بازی باحال انجام داد.
هر مهرهی دومینو یه مستطیله که با یه خط به دو تا مربع تقسیم میشه و روی هر مربع بین 0 تا 6 تا نقطه وجود داره! به مهرههایی که دو تا مربعشون تعداد نقطههای یکسان دارن میگن جفت و اگه تعداد نقطهها یکسان نباشن میگن تک! همونطور که میبینید نقطهها توی این بازی نقش سرنوشتسازی دارن! حالا سوال بعدی اینه که چند نفره دومینو بازی کنیم؟!
دومینوی دونفره یا چهار نفره؟ مساله این است!
دومینو یه بازی دو یا چهار نفرهست!
توی بازی دونفره هرکس هفت تا مهره برمیداره و بقیهی مهرهها میره توی بانک بازی!
اما توی بازی چهار نفره، خبری از بانک نیست چون هیچ مهرهای اضافه نمیاد. توی دومینوی چهار نفره، مهرهها رو از سمت سفیدش میچینن، اولین نفر دوتا مهره برمیداره و نفرات بعد هم هرکدوم دو تا مهره از سمت راست برمیدارن! دور دوم دوباره دو تا مهره به همین شکل برمیدارن و توی دور سوم، هرکس سه تا مهره برمیداره، تا مهرههاش بشه هفت تا!
تاریخچه بازی دومینو: از کجا آمدهای؟ آمدنت بهر چه بود؟
خب توی این دنیایی که همهچی تاریخچه داره مگه میشه دومینو بدون تاریخچه باشه؟ باید بگیم بله که میشه! دومینو چندان تاریخچهی پر و پیمونی نداره! فقط این رو میدونیم که این بازی اولین بار توی چین به وجود اومد و بعد کمکم پاش به ایتالیا باز شد. حالا چهجوری؟
احتمالاً ایتالیاییها رفته بودن چین هواخوری، بعد تا چشمشون میخوره به دومینو، بلند میگن: اوه اینو! دومینو!… و از اونجا که چشم و همچشمی بیداد میکرده با خودشون میگن مگه ما چیمون از چینیها کمتره که نباید یه بازی دومینوی ناقابل داشته باشیم؟ اینجوری میشه که بازی دومینو با تغییراتی به اروپاییها میرسه!
البته اینم بگیم که چیدن مهرههای پشت سر هم به خیلی خیلی قبل برمیگرده
اما تبدیل شدنش به بازی دومینو از یه پسربچهی دبیرستانی به اسم باب شروع شد
معلم ریاضی باب توی کلاس میگه که اگه یه ردیف دومینوی بیپایان داشته باشیم سقوطشون هیچوقت متوقف نمیشه و میتونه تا ابد ادامه داشته باشه
باب هم با خودش فکر میکنه چه باحال! و این جوری میشه که میره 112 تا قطعه دومینو میخره و روی میز تحریرش میچینه و از دیدن سقوط دومینوها حسابی کیف میکنه
از اونجا که باب عاشق اعداد رند بوده دفعهی بعد 5555 قطعه دومینو میچینه و دفعه بعدتر 8888 قطعه دومینو!
و تصمیم میگیره به جای اینکه همه دومینوها رو روی یه خط صاف بکشه، الگوهای پیچیدهتری رو برای چیدن دومینوها امتحان کنه
بعد از باب خیلیها صف طولانیتری از دومینوها درست کردن و رکورد زدن!
فکر میکنید طولانیترین دومینو با چند تا قطعه بوده؟!رکورد دومینو ۴۴۹۱۸۶۳ قطعه دومینو بوده که 13 نوامبر 2009 و درست توی روز جهانی دومینو با شعار جهان در دومینو توی کتاب رکورد جهانی گینس ثبت شده! حتی تصورشم باحاله!
مواد لازم برای ساخت دومینو از دیروز تا امروز
اون قدیما، مهرههای دومینو از استخونهایی مث عاج فیل یا چوب جنگلی ساخته میشدن. کلاً اینجوری بوده که تا چشمشون میخورده به سنگ، چوب، خاک رس و… میگفتن چهطوره ازش دومینو بسازیم؟ جالبه که حتی به شیشههای مات و کریستال هم رحم نکردن و باهاش دومینو ساختن! اما دومینوهای امروزی از مواد مصنوعی ساخته میشن و به دست ما میرسن!
آموزش بازی دومینو به زبان فارسی سخت
خب رسیدیم به اصل مطلب که حالا چهجوری باید با این مهرههای نقطهدار بازی کنیم؟ فقط کافیه اولین مهره رو بذارید تا بازی شروع بشه، اما اولین مهره چهجوری گذاشته میشه؟!
هرکی بالاترین مهرهی جفت رو داره بازی رو شروع میکنه. مثلاً جفت شیش یا جفت پنج یا… مهرهی بعدی باید جوری گذاشته بشه که مربعهایی که کنار هم قرار میگیرن، نقطههای یکسانی داشته باشن و تشکیل جفت بدن!
توی بازی دونفره هروقت نوبتتون میشه یه مهره بازی میکنید، اگه مهره مناسب برای بازی نداشتین در کمال تاسف و تاثر باید نوبتتون رو واگذار کنید و یه مهره از بانک بردارید! حتما با خودتون فکر میکنید چه باحال! یه مهره بهتون اضافه میشه!… اما این در واقع مجازات شماست! چون برنده کسیه که بتونه زودتر دستشو خالی کنه. بنابراین به این نتیجه میرسیم که: مهره کمتر! بازی بهتر!
توی بازی 4 نفره، بازیکنهایی که رو به روی هم نشستن همتیمی هستن! هرکس مهرههاشو زودتر تموم کنه باعث میشه بازی تموم بشه و بعد نقطههای بازیکن سمت چپ و راست شمرده میشه و هر تیمی که امتیاز 104 رو به دست بیاره، برندهست!
چیدمانهای مختلف بازی دومینو
برای دومینو دو نوع چیدمان وجود داره!
اولین چیدمان که به شدت طرفدار داره و باعث میشه همه کلی خلاقیت از خودشون صادر کنن، چیدمان تاپلینگ هست که به شدت جذابه! توی چیدمان تاپلینگ مهرهها پشت سر هم روی یه سطح صاف چیده میشن و اگه اولین مهره سقوط کنه، پشت سرش بقیهی مهرهها هم سقوط میکنن! شکلهای مختلف دومینو به سبک چیدمان تاپلینگ رو میتونید توی ویدیوهای آپارات ببینید!
دومین نوع چیدمان که کمتر دیده میشه، اسمش هست: چیدمان استکینگ! توی این چیدمان، یه مهره رو به شکل ایستاده میذارید و بقیه مهرهها رو هم به شکل پُشته میچینید روش که خیلی سخت و حساسه!
فایده های دومینو بیشتر است یا کلهپاچه؟!
ما از اون دسته آدمهایی هستیم که خیلی به فایدهی بازیها اهمیت میدیم و اصلاً و ابداً بازی بیفایده از گلومون پایین نمیره! طبق تحقیقات ما بازی دومینو قدرت تشخیص شکل و اندازه رو افزایش میده! باعث میشه تقارن و زاویه رو درک کنید! اما مهمترین فایدهی دومینو پرورش خلاقیته! مردم دنیا با هر چیزی که فکرش رو بکنید دومینو ساختن! از دومینو با کتاب و آجر گرفته تا دومینو با آدم زنده! بامزهست نه؟!
راستی شما دوس دارید با چی دومینو بسازید؟!
خب دومینوها! اینم از مقالهی دومینویی! حالا راضی شدین؟!
Add Comment